onsdag 30 oktober 2013

Huva till köksmaskin

Jag har en gammal, antik "assistent" men den är för stor att ha framme och tung att lyfta upp från skåpet där jag förvarar den, så därför köpte jag en mindre och lättare köksmaskin för ett par år sedan.

Så här ser den ut och den fick sin plats på träbänken. 

Jag tänkte sy ett överdrag till den men lade en handduk över den så länge för att skydda den från damm och fettstänk från spisen som står strax intill.

Men åren gick och inget överdrag blev sytt.... men så igår tyckte jag det var dags att börja och satte mig vid symaskinen. Nu skulle det kluras ut hur den skulle se ut, tog mått, klippte till tyger och mellanlägg. Det blev några timmars jobb, och i morse fick jag den klar.

 Köksmaskinen kommer garanterat inte att frysa i vinter för huvan är tjockt vadderad.

Jag tycker den platsar riktigt bra i mitt kök, men nu ser jag att jag skulle behöva städa hyllorna under bänken, kameran ljuger inte.
Som Ni nog förstår så känner jag mig riktigt nöjd att jag äntligen fått detta gjort!

Ha en bra dag alla!

3 kommentarer:

Andreas sa...

Nu är det väl på tiden att jag skriver min första kommentar på den här bloggen.

Ja, det blev ju bra med överdraget. Vilken tur att du är nöjd. Jag får väl komma snart och hjälpa dig städa under bänken då.

Dollandesign sa...

Ja, när man som Du är väl förtrogen med sin symaskin, då kan man sy sig en "figursydd huva" till det man vill skydda/gömma.
Jag förstår att Du känner Dig nöjd!

Dollandesign

Catarina C sa...

Din huva blev jättefin och ett bra skydd för din maskin! Kram